Institut za istraživanje politike i političke teorije -

Institut za istraživanje politike i političke teorije

KLIJENT

Institut za istraživanje politike i političke teorije

PROJEKAT

Dizajn znaka i logotipa

PERIOD

Jun 2017.

DesignStudio se ovog puta okušao u izradi znaka i logotipa za jedan naučni institut – Institut za istraživanje politike i političke teorije. Konačni izbor za vizuelni identitet ove organizacije je pao na dizajn Mihajla Miljkovića, polaznika ITAkademije, odseka Web Design.

Po želji klijenta centralna tema ovog dizajna je bio orah – simbol intelektualne snage. Unutar njegove čvrste ljuske, nalik lobanji, nalazi se vijugavi plod koji izgledom podseća na mozak. Sa naučne strane, plodovi oraha su bogati omega-3 masnim kiselinama koje su zaista neophodne za zdravo funkcionisanje mozga. Tako da nema dileme u priči da orah povoljno deluje na najbitniji organ ljudskog organizma koji čini da budemo to što jesmo i 24 časa dnevno upravlja našim telom i umom. Sam izgled logoa karakterišu mirne i svedene boje, jasnog i elegantnog izgleda, a u kombinaciji sa ljuskom oraha. Prikaz ljuske a ne plod, tu je da simbolizuje intelektualnu snagu i čvrstinu uma koji se u njoj nalazi. Vodeći se izrekom Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al’ zube polomi! ovo rešenje na najbolji način ističe misiju i viziju ovog Instituta.

DizajnStudio zahvaljuje polaznicima koji su učestvovali u ovom projektu. DesignStudio je dokaz da nastavni planovi i programi ITAkademije čine zaista praktičan paket za svakoga ko želi da se ozbiljno bavi grafičkim dizajnom.

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

PS-ikonica

Illustrator

IL-ikonica

MENTOR

Predrag Maksić

Lecturer and Designer
ITAcademy

POLAZNIK

Mihajlo Miljković

Web Design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »