Prostor za kreativno delovanje – KONAK

KLIJENT

Timočki omladinski centar

PROJEKAT

Dizajn vizuelnog identiteta

PERIOD

Septembar 2016.

DesignStudio svojim polaznicima pruža priliku da rade na stvarnim projektima. Ovoga puta klijent je bio Timočki omladinski centar. Timočki omladinski centar – TOC je osnovan 2004. godine i bavi se pitanjima omladinske politike, podsticanjem i razvojem omladinskih inicijativa, podsticanjem i usmeravanjem omladinske participacije u lokalnoj zajednici, kao i afirmacijom zdravih stilova života mladih. Bilo je potrebno uraditi logo prostora za kreativno delovanje „Konak” u centru Zaječara, koji uskoro treba da bude otvoren.

Ovaj projekat Dizajn studija bi mogao da bude opisan jednom sintagmom – društveno odgovoran dizajn. Pored toga, ovo je bio radni zadatak u kom su polaznici DesignStudio tima uživali. Četvoro dizajnera je poslalo devet predloga, a tim iz Timočkog omladinskog centra dugo je razmatrao koje je rešenje vizuelno najbliže njihovom identitetu. Izabran je dizajn Dragana Pantelića sa smera Web Design ITAcademy, koji u sebi povezuje staro i novo i prepoznatljiv je u širem kontekstu.

Pored moderne i savremene dizajnerske estetike Draganovog rešenja, prepoznaje se namera da se novi logo poveže sa postojećim znakom TOC-a. Ova namera se ogleda u slovu „O” u jednom i drugom rešenju. Sa druge strane, ovaj dizajn najbolje govori ne samo o organizaciji TOC-a već i o pristupu koji se neguje na ITAcademy, a to je savremen, pametan, privlačan i, pre svega, dobar dizajn.

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

Illustrator

AUTOR

Dragan Pantelić

Web Design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »