Kupi Mi Kafu -

Kupi Mi Kafu

KLIJENT

NIBRS d.o.o.

PROJEKAT

Dizajn znaka i logotipa

PERIOD

Januar 2018.

Dizajn studio je radio projekat za organizaciju NIBRS. Plan ove organizacije je da uskoro pokrene akciju Kupi mi kafu. Akcija Kupi mi kafu nastala je s ciljem omasovljavanja ideje da svako malom donacijom može da utiče na sredinu u kojoj živi. Ideja je da se ovom akcijom motiviše šira internet publika kako bi svojim donacijama podržala ljude, njihove ideje i kreativnost.

Drugim rečima, sve ono što verujemo da treba podržati. U okviru ovog projektaizabran je logo koji je oblikovala i dizajnirala Kristina Jovanović, polaznica IT akademije sa odseka Web Design. Kristina je pre samo par meseci započela sticanje znanja na ITAkademiji, a danas je već jednu firmu obogatila za svoj dizajn. Rešenje koje je u potpunosti odgovorilo na sve zahteve klijenta, a pritom je jednostavnog dizajna i vizuelno lepo, odnelo je prevagu nad ostalim predlozima.

Logo predstavlja šoljicu iz koje navire mirisa kafe i ujedno predstavlja znak za dolar što treba da simboliše novac, odnosno  donaciju – podršku i darežljivost. Stabilnost i prijateljstvo su prikazani krugom oko simbola. Pastelna roze je odabrana kao zaštitna boja jer simboliše nežnost i humanost, dok crna zadržava čvrstinu. Korišćeni fontovi dodatno stvaraju utisak elegancije i mekoće. Ovaj dizajn svakako je odgovorio na glavne kriterijume – vizuelni doživljaj (lični doživljaj forme i boje za rešenje), višestrukost primene (koju sve primenu može imati dato rešenje) i, na posletku, odgovor na zadatu temu (koliko je dato rešenje odgovorilo na zahteve i zadate parametre).

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

PS-ikonica

Illustrator

IL-ikonica

MENTOR

Predrag Maksić

Lecturer and Designer
ITAcademy

POLAZNIK

fotografija 2Kristina Jovanović

Web design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »