Zvučni zid Edu Tv

KLIJENT

Srđan Ilić

PROJEKAT

Dizajn znaka i logotipa

PERIOD

Mart 2018.

Zadatak tima Dizajn studija je bio da kreiraju upečatljiv i kreativan logo za muzičku emisiju „Zvučni zid”, koja se emituje na EduTV-u, a bavi se temom alternativne i mainstream pop, rok i hip-hop scene u Srbiji i regionu. Napravljen je uži izbor najboljih rešenja, koja su prikazana klijentu. Prema njegovim rečima, odluka je bila izuzetno teška, jer su svi predlozi bili savršeni. Međutim, pravila studija su takva da je ekipa ove emisije morala da se odluči za jedno rešenje koje će ubuduće koristiti kao svoj zaštitni znak – pobedu je odneo rad koji je predala polaznica ITAcademy Dragana Marković, sa odseka Web Design.

Inspiracija za ovaj logo bili su optimizam, dinamika, koncerti, svirke i pozitivna energija koju oni nose, alternativna muzika i generalno alternativna kulturna scena, tj. sve što je sadržaj ove emisije. U osnovi ovog rešenja leži ideja da logo treba da bude televizijski i eventualno trodimenzionalan i adekvatan potencijalnoj animaciji. Početna ideja je bila da logotip “zid” izgleda stabilno, krupno i moćno. Ovaj logo svojom trodimenzionalnošću asocira na zid. Kao kontrast, iznad njega stoji logotip “zvučni” koji izgleda finije i fleksibilnije, što i jesu osobine kabla u koji se pretvara. Tako je postignut vizuelni kontrast, između nezgrapnog “ZID” i fleksibilnog “ZVUČNI”.

Slovo I je pretvoreno u pravi zvučnik u koji je uključen kabl, što je naglašava da je u pitanju muzička emisija. Boje su tople – crvena, narandžasta i žuta. One simbolizuju energiju, život, dinamiku, optimizam i šalju poruku gledaocu da ova emisija to i nudi. Prelivanje jedne boje u drugu se može simbolički povezati i sa videom kao medijem, odnosno sa pokretom i trajanjem emisije.

 

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

Illustrator

MENTOR

Predrag Maksić

Lecturer and Designer
ITAcademy

POLAZNIK

fotografija100x100Dragana Marković

Web Design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »