Institut za istraživanje politike i političke teorije

KLIJENT

Institut za istraživanje politike i političke teorije

PROJEKAT

Dizajn znaka i logotipa

PERIOD

Jun 2017.

DesignStudio se ovog puta okušao u izradi znaka i logotipa za jedan naučni institut – Institut za istraživanje politike i političke teorije. Konačni izbor za vizuelni identitet ove organizacije je pao na dizajn Mihajla Miljkovića, polaznika ITAkademije, odseka Web Design.

Po želji klijenta centralna tema ovog dizajna je bio orah – simbol intelektualne snage. Unutar njegove čvrste ljuske, nalik lobanji, nalazi se vijugavi plod koji izgledom podseća na mozak. Sa naučne strane, plodovi oraha su bogati omega-3 masnim kiselinama koje su zaista neophodne za zdravo funkcionisanje mozga. Tako da nema dileme u priči da orah povoljno deluje na najbitniji organ ljudskog organizma koji čini da budemo to što jesmo i 24 časa dnevno upravlja našim telom i umom. Sam izgled logoa karakterišu mirne i svedene boje, jasnog i elegantnog izgleda, a u kombinaciji sa ljuskom oraha. Prikaz ljuske a ne plod, tu je da simbolizuje intelektualnu snagu i čvrstinu uma koji se u njoj nalazi. Vodeći se izrekom Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al’ zube polomi! ovo rešenje na najbolji način ističe misiju i viziju ovog Instituta.

DizajnStudio zahvaljuje polaznicima koji su učestvovali u ovom projektu. DesignStudio je dokaz da nastavni planovi i programi ITAkademije čine zaista praktičan paket za svakoga ko želi da se ozbiljno bavi grafičkim dizajnom.

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

Illustrator

MENTOR

Predrag Maksić

Lecturer and Designer
ITAcademy

POLAZNIK

Mihajlo Miljković

Web Design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »