Korpica

KLIJENT

Korpica

PROJEKAT

Dizajn logotipa i prateće grafike

PERIOD

April 2017.

DesignStudio je za završio rad na dizajnu znaka i logotipa, kao i na dizajnu prateće grafike za firmu Korpica. Firma Korpica je mala porodična firma koja je u nastajanju i koja će se baviti pravljenjem domaćih sitnih kolača. Reč je o porodičnom biznisu u kome učestvuje više članova jedne porodice. Misija ove firme je proizvodnja visoko kvalitetnih kolača, zatim zadovoljni klijenti i svakako ostvarivanje dobiti koja proizlazi iz toga.

Izbor za dizajn logotipa pao je na idejno rešenje Janka Popovića polaznika ITAkademije, odseka Web Design. Ovaj dizajn se može opisati kao elegantan, jednostavan i sofisticiran, s dobrim šmekom bakinog kolača. Ovaj dizajn je upravo ono što je i sam klijent očekivao.

Logo za firmu Korpica je inspirisan ukusnim domaćim kolačima, malim porodičnim biznisom, toplom atmosferom koje takvi radno okruženje stvara, ali i kvalitetom kao neizostavnim delom ručno pravljenih kolača. Koncept dizajna je postavljen tako da vizuelni identitet ove firme bude što jednostavniji i da šalje jasnu poruku – Ovde pravimo dobre kolače! Logo je sastavljen iz kolača primamljivog izgleda sa čije leve i desne strane se nalazi ornamentika koja dodaje specifični nivo elegancije rešenju. U sledećem redu postavljen je ispis u tananom sans serifnom fontu. Odabrana zaštitna boja firme je boja čokolade – braon. Boja čokolade je tu da naglasi dobar ukus i da podseti da sreću čine mala zadovoljstva.

Dizajn studio zahvaljuje svima koji su učestvovali i poslali, ovoga puta, više od 50 rešenja. Dizajn studio napreduje odgovarajući na zahteve na najbolji mogući način svojim klijentima, a sa druge strane dokazujuži da su znanja stečena na ITAkademiji zaista praktična i primenjiva.

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

Illustrator

MENTOR

Predrag Maksić

Lecturer and Designer
ITAcademy

POLAZNIK

Janko Popović

Web design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »