KSL Music

KLIJENT

KSL Music Production

PROJEKAT

Dizajn znaka i logotipa

PERIOD

Avgust 2017.

Kraj radne sezone 2016/17 Design Studio obeležio je velikom radionicom – Design Challenge LIVE radionicom održanom u tri grada: Beogradu, Sarajevu i Bukureštu na kojoj je učestvovalo više od 50 članova tima. Članovima pružena je mogućnost sticanja jednog potpuno novog iskustva sa kojim će mnogo realnije moći da se upuste u buduće poslovne izazove i projekte na kojima će raditi sami ili u timovima. Design Challenge LIVE radionica zamišljena je kao trodnevna dizajn avantura pronalaženja rešenja inspirativnog zadatka. Pred polaznicima stajao je isti zadatak: dizajn logoa za muzičku produkcijsku kuću KSL Music.

Polaznici su se upoznali sa vizijom i misijom, ciljnom grupom i vrstom muzike koju producira ova muzička kuća i uspešno odgovorili zadatku. KSL MUSIC je mlada muzička produkcija koja pravi muziku specifičnog zvuka. Misija KSL MUSIC je da pruži podršku mladim kreativnim ljudima u oblasti muzičke produkcije (pozicije vokalnog izvođača, tekstopisca, kompozitora itd.). Takođe, jedna od ključnih tačaka je podsticanje kreativnosti, tj. poziv na razmenu kreativnih ideja klijenata, odnosno na saradnju prilikom njihovog oblikovanja. Misija je svakako publikacija savremenog muzičkog zvuka široj domaćoj i inostranoj publici. Deset pojmova koji najbolje, prema predstavnicima ove produkcijske kuće, mogu opisati prirodu ove firme su: kreativnost, fleksibilnost, dinamičnost, timski rad, kvalitet, analiza tržišta, pouzdanost, saradnja, realizacija projekata, podrška.

Konačni izbor za vizuelni identitet ove produkckcijske kuće je pao na dizajn Harisa Delimustafića, polaznika ITAkademije, odseka Print Design. Inspiraciju za kreiranja logoa za KSL Music Haris je pronašao slušajući muziku koju rade, pretežno su to bili rmx-i, razni coveri, koji su predstavljali poboljšanja već urađenih pesama na savremeniji način, bliži ciljanoj publici. Povezujući publiku, muziku, DJ-ing proizašlo je rešenje koje predstavlja stalno pokretanje, energiju i želju za novim i boljim što se može uočiti u odabiru boja i kvalitetu oblika.

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

Illustrator

MENTOR

Predrag Maksić

Lecturer and Designer
ITAcademy

POLAZNIK

Haris Delimustafić

Haris Delimustafić

Print design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »