Kupi Mi Kafu

KLIJENT

NIBRS d.o.o.

PROJEKAT

Dizajn znaka i logotipa

PERIOD

Januar 2018.

Dizajn studio je radio projekat za organizaciju NIBRS. Plan ove organizacije je da uskoro pokrene akciju Kupi mi kafu. Akcija Kupi mi kafu nastala je s ciljem omasovljavanja ideje da svako malom donacijom može da utiče na sredinu u kojoj živi. Ideja je da se ovom akcijom motiviše šira internet publika kako bi svojim donacijama podržala ljude, njihove ideje i kreativnost.

Drugim rečima, sve ono što verujemo da treba podržati. U okviru ovog projektaizabran je logo koji je oblikovala i dizajnirala Kristina Jovanović, polaznica IT akademije sa odseka Web Design. Kristina je pre samo par meseci započela sticanje znanja na ITAkademiji, a danas je već jednu firmu obogatila za svoj dizajn. Rešenje koje je u potpunosti odgovorilo na sve zahteve klijenta, a pritom je jednostavnog dizajna i vizuelno lepo, odnelo je prevagu nad ostalim predlozima.

Logo predstavlja šoljicu iz koje navire mirisa kafe i ujedno predstavlja znak za dolar što treba da simboliše novac, odnosno  donaciju – podršku i darežljivost. Stabilnost i prijateljstvo su prikazani krugom oko simbola. Pastelna roze je odabrana kao zaštitna boja jer simboliše nežnost i humanost, dok crna zadržava čvrstinu. Korišćeni fontovi dodatno stvaraju utisak elegancije i mekoće. Ovaj dizajn svakako je odgovorio na glavne kriterijume – vizuelni doživljaj (lični doživljaj forme i boje za rešenje), višestrukost primene (koju sve primenu može imati dato rešenje) i, na posletku, odgovor na zadatu temu (koliko je dato rešenje odgovorilo na zahteve i zadate parametre).

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

Illustrator

MENTOR

Predrag Maksić

Lecturer and Designer
ITAcademy

POLAZNIK

fotografija 2Kristina Jovanović

Web design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »