Mime World Conference

KLIJENT

Marko Stojanović

PROJEKAT

Dizajn znaka i logotipa

PERIOD

Mart 2018.

Dizajn studio je uradio zvanični logo za World Mime Conference. Klijentu i organizatoru konferencije, eminentnom srpskom dramskom umetniku Marku Stojanoviću, bila je potrebna izrada zvaničnog logotipa za Svetsku konferenciju pantomimičara i Studenstki festival pantomime, a s obzirom na to da je to jedina oragnizacija tog tipa u svetu, klijent je želeo da i u virtuelnom svetu „uspostavi dominaciju”. Priroda konferencije je da sakupi pantomimičare, koji su inače solisti i razjedinjeni, na jednom mestu, da ih inspiriše na zajedništvo, saradnju i koprodukciju.

Mirjana Stanković, polaznica ITakademije, odnseka Print & Graphic Design,  je svojim kreativnim varijacijama kreirala krajnje interesantnu kompoziciju, sastavljenu od slova i ilustracija. Koncept je zasnovan na pantomi – umetnosti tišine. Pantomima je veština da se osećanja i emocije izraze kroz pokrete bez priče. Tako se u tišini i u logou nastanio umetnik belog lica, u prugastoj košulji, velikog srca. Priča svoju “svetsku” priču, a svoje srce pruža publici jer mu ona daje svoje postojanje. Sastavljen od reči “world” i “mime” logo aludira na ujedinjenje pantomimičara iz celog sveta i na zajednički put ka novim ostvarenjima. Možda stidljiv, a suviše hrabar da celom svetu ispriča svoju priču i pokaže osećanja, kao što su to radili mnogi pantomimičari ranije. Jedan od njih je Marsel Marso (Marcel Marceau) u čiju čast je i nastala ova manifestacija.

Hvala onima koji su učestvovali i još jednim projektom obogatili kako portfolio Dizajn studija, tako i svoj portfolio i svoje iskustvo.

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

Illustrator

MENTOR

Predrag Maksić

Lecturer and Designer
ITAcademy

POLAZNIK

100x100Mirjana Stanković

Print & Graphic design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »