Mlekara Zukve

KLIJENT

Mlekara Zukve

PROJEKAT

Izrada znaka i logotipa

PERIOD

Maj.2020

Došli smo do kraja prvog dela za projekat “Mlekara Zukve” u okviru rada u Dizajn studiju, gde je bilo potrebno kreirati logotip.  Klijent je izabrao pobedničko rešenje Nataše Popović, koja je polaznik IT akademije sa odseka Video Design.

Prema rečima naše polaznice, cilj dizajniranja logotipa za Mlekaru Zukve bio je stvaranje unikatnog rešenja koje se razlikuje od trenutne konkurencije na tržištu. Osnovna ideja dizajnerskog rešenja zasniva se na Geštaltovom principu – da je celina više od jednostavnih zbira elemenata. Vodeći se tim principom, u sam naziv „Zukve“ inkorporiran je element koji podseća na flašu mleka. Kombinacijom dva suštinski različita fonta, dodata je dinamična nota, ali zadržavajući svedenost i minimalizam. Boje iskorišćene za dizajn logotipa- svetlo plava i bela, odabrane su pre svega zbog asocijacije na mleko i mlečne proizvode što je delatnost firme. Osim asocijacije na mlečne proizvode, sama nijansa plave boje doprinosi psihološkom momentu mira, pouzdanosti i sigurnosti,gledajući iz ugla potencijalih korisnika.

Klijent se zahvaljuje na pobedničkom rešenju, a takođe i tim Design Studija se pridružuje čestitkama, kako Nataši, tako i ostalim učesnicima na ovom projektu.

Ilustrator

Photoshop

Dragoljub Ćatović

Work Coordinator
DesignStudio

Nataša Popović

Video Design

ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »