Run Free Dog

KLIJENT

Run Free Dog

PROJEKAT

Dizajn vizuelnog identiteta i veb-sajta

PERIOD

jul 2016.

Ako je dizajn asocijacija na lepotu i sklad elemenata, zašto dizajneri ne bi dali svoj doprinos i stvaranju lepšeg, boljeg i skladnijeg društva i okruženja? Stoga u krugovima elitnih dizajnera svetskog ranga postoji nepisano pravilo da jedan dizajner treba da posveti makar 10% svog radnog vremena radu na nekom projektu koji bi bio od šireg društvenog značaja. Dizajn mora da pokaže svoje lepše lice i da svoje veštine usmeri ka humanitarnom i društveno odgovornom delovanju. Ipak, u krajnjoj tački to je i dužnost, misija i vizija dizajna kao profesije.

DesignStudio je prihvatio rad na projektu izrade dizajna vizuelnog identiteta, poslovne grafike i web sajta humanitarne organizacije novinarke Nikoline Pišek, pod imenom RunFree Dog. Ova organizacija je prvenstveno zamišljena kao asocijacija koja pomaže napuštene, povređene i odbačene pse, rehabilitira ih, privremeno zbrinjava i socijalizira te priprema za život u udomiteljskoj porodici, sa krajnjim ciljem udomljavanja. Rešenje koje je usvojeno biće korišćeno širom regiona: Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, kao i internacionalno: Evropa, Amerika.

Rešenje vizuelnog identiteta i logoa je delo polaznice ITAcademy Bojane Radenović, na programu Print & Graphic Design. Inspiracija autorke bio je povodac kao simbol veze između čoveka i psa. U šetnji sa ljubimcem često nije lako razgraničiti da li je vlasnik poveo psa u šetnju ili je slučaj obrnut, što je primer obostrane ljubavi i zadovoljstva koji su rezultat tog plemenitog odnosa. Povodac i ogrlica često označavaju pripadnost i udomljenost; takođe, reprezentuju odgovornog vlasnika; psi se često raduju i mašu repom kada čuju ili vide povodac i slično. Kako bi se naglasio karakter ovog odnosa, povodac je upotrebljen tako da formira srce, jedan od najsnažnijih simbola, koji i jeste suština ovog znaka. Iako se reč „dog” pominje u nazivu, njega u znaku nema, jer je povodac spušten u travu, dok pas slobodno trči.

Pored vizuelnog identiteta, znaka i logotipa, DesignStudio je angažovan da izradi i web sajt. Sajt su izradili talentovani studenti Dragan Pantelić i Nikola Dotlić, polaznici ITAcademy programa Web Design. Do pre samo godinu dana oni nisu radili ovako ozbiljne projekte, ali danas je njihov rad na nivou ozbiljnih profesionalaca.  

KORIŠĆENI ALATI

Photoshop

Illustrator

Wordpress

AUTOR

Bojana Radenović

Print & Graphic design
ITAcademy

Dragan Pantelić

Web Design
ITAcademy

Poklonite svom projektu vrhunska dizajnerska rešenja.

Potpuno besplatno! Neka vaša ideja dobije savremen marketinški podsticaj.
U dva koraka do besplatnog dizajna. Naručite svoj dizajn ovde »

Zakorači u svet dizajna!

ITAcademy ti otvara vrata u uspešnu dizajnersku karijeru.
Tvoja budućnost je rezultat tvojih odluka
Pogledaj uslove školovanja na ITAcademy »