Član Dizajn studija među najboljima na prestižnom međunarodnom takmičenju -

Član Dizajn studija među najboljima na prestižnom međunarodnom takmičenju

Član Dizajn studija među najboljima na prestižnom međunarodnom takmičenju

17 October 2019,   By ,   0 Comments

Polaznik ITAcademy i član Dizajn studija sa smera Print and Graphic Design Slobodan Vukajlović ostvario je veliki uspeh na jednom od najvećih internacionalnih takmičenja za najbolji dizajn postera, u organizaciji asocijacije „Posterheroes”.

Njegovo rešenje našlo se među 40 pobedničkih na prestižnom konkursu u okviru kog je predato preko 2.000 postera iz 100 zemalja sveta.

Integracija kao tema konkursa

„Posterheroes” je međunarodno takmičenje iz oblasti društvenih komunikacija i socijalno angažovane grafičke umetnosti, koje svake godine poziva studente, profesionalne dizajnere ili pasionirane ljubitelje grafičkog dizajna da se ostvare u kreiranju postera sa temama koje imaju društveni i ekološki karakter.

Tema na koju su polaznici imali zadatak da odgovore bila je „Integracija”. U okviru konkursa predat je ogroman broj radova, a najbolji rad dobio je glavnu nagradu od 2.500 evra. Pobednički radovi biće prikazani u okviru festivala „Graphic Days Torino”.

Veliki uspeh člana Dizajn studija i polaznika ITAcademy

Članovi tima Dizajn studija, ujedno i polaznici IT akademije, na ovom takmičenju učestvovali su u prošloj radnoj sezoni sa 10 idejnih rešenja, od kojih je 6 polaznika, po izboru stručnog žirija, ušlo u najuži krug takmičenja. Oni su tokom rada na ovom projektu imali pomoć svojih mentora Dragoljuba Ćatovića i Marine Ćuruvije. Učestvovanjem u ovom takmičenju odabrani članovi tima Dizajn studija imali su priliku da, kroz ispunjavanje visokih standarda konkursa, dodatno usavrše svoje praktične veštine i postanu deo grupe priznatih grafičkih dizajnera.

U ime IT akademije i DesignStudio tima, čestitamo Slobodanu na ostvarenom uspehu i želimo mu puno sreće u daljem radu. Zahvaljujemo svim učesnicima koji su dali svoj doprinos u ovom takmičenju.