Objava pobednika za „Minijaturu” -

Objava pobednika za „Minijaturu”

Objava pobednika za „Minijaturu”

30 April 2020,   By ,   0 Comments

U okviru projekta „Minijatura” bilo je potrebno dizajnirati logotip, cenovnik i flajer, stoga su polaznici Dizajn studija ove godine prvi put dobili priliku da rade na jednom ovakvom projektu, gde se radi dizajn kompletnog vizuelnog identiteta. Klijent ima svoj kafić i njegova misija je napraviti stalnu bazu zadovoljnih klijenata.

Takođe, prvi put u Dizajn studiju klijent je izabrao dva seta rešenja, koja će koristiti na svojim reklamnim materijalima, a posebna čast je što su oba rešenja od istog autora. U pitanju su rešenja Natalije Stojković, sa smera Print Design.

Inspiracija naše polaznice potekla je iz same reči „minijatura” – umetnost u malome. Takođe, umetnost je i stvoriti prijatnu atmosferu, dobru uslugu i stalnu bazu zadovoljnih klijenata. Otuda i akcenat na samom nazivu, koji je jednostavan i sveden. Prate ga minijaturne ikone (penušava krigla, šoljica kafe, čaša koja može da se ponese). Uglasta zagrada poput rama uokviruje čitavu kompoziciju. Pošto je klijent želeo svetle i vedre boje, otuda dašak narandžaste topline u predstavljanju prvog rešenja.

U želji da se upotrebe svetle i vedre boje, javila se inspiracija i za drugo rešenje. Krugovi i boje su: pokreti, raspoloženja, dinamika, užurbanost… U tom preseku, kako kaže Natalija, energija je i jedna savršena šolja kafe, koja nas podseća da usporimo, zastanemo i opustimo se u prijatnoj atmosferi.

Jedno veliko bravo za Natalijin uspeh, kao i za ostale učesnike u ovom projektu, od klijenta, a naravno i od tima Dizajn studija.