Objava pobednika za „Mlekaru Zukve” -

Objava pobednika za „Mlekaru Zukve”

Objava pobednika za „Mlekaru Zukve”

30 July 2020,   By ,   0 Comments

Uspešno je završena druga faza projekta „Mlekara Zukve”, gde su naši polaznici dizajnirali ambalažu za našeg klijenta. Kao pobedničko rešenje izabran je rad polaznice Natalije Stojković.

Cilj je bio kreirati lice firme koja odaje utisak energičnosti, svežine, topline, optimizma, zahvalnosti, poverenja; da ukupan doživljaj odgovara jednoj porodičnoj firmi. Boje su pažljivo birane. Upotrebila je boje zemlje, trave, vode i sunca – četiri elementa koja su temelj domaće proizvodnje. Zaštitna boja je plava, koja deluje umirujuće i simbolizuje poverenje, svežinu, odanost, veru, stabilnost i snagu.

Što se tipografije tiče, koristila je dva fonta. Jedan je podebljan, razigran i fluidan, a drugi je sveden, čitljiv i sofisticiran. Jedan dobro prezentuje sam proizvod, a drugi šalje jasnu poruku. Jedan pored drugog u potpunom su kontrastu, ali i u snažnoj ravnoteži.

Deo dizajna je i vedra ilustracija, koja kreira prepoznatljivost i stil. Probudiće radoznalost i zaokupiti maštu ciljne publike. Fontovi, boje i ilustracija harmonično koegzistiraju i predstavljaju proizvod na efikasan i atraktivan način.

Natalijin rad se izdvojio od ostalih pre svega po ilustracijama i izboru boja za ambalažu. Klijent je u više navrata pohvalio sve radove i jasno nam dao do znanja da je oduševljen svim radovima. Na njegov zahtev prenosimo pohvale za sve koji su učestvovali i uložili trud u realizaciju materijala.

U ime Dizajn studija čestitamo Nataliji na ovom odličnom uspehu, a zahvaljujemo svima na realizaciji projekta.