Objava pobednika za „Mlekaru Zukve“

Objava pobednika za „Mlekaru Zukve“

12 June 2020,   By ,   0 Comments

Došli smo do kraja prvog dela za projekat „Mlekara Zukve” u okviru rada u Dizajn studiju, gde je bilo potrebno kreirati logotip. Kao pobedničko, klijent je izabrao rešenje Nataše Popović, koja je polaznik IT akademije sa odseka Video Design.

Prema rečima naše polaznice, cilj dizajniranja logotipa za Mlekaru Zukve bio je stvaranje unikatnog rešenja koje se razlikuje od trenutne konkurencije na tržištu. Osnovna ideja dizajnerskog rešenja zasniva se na Geštaltovom principu da je celina više od jednostavnog zbira elemenata. Vodeći se tim principom, u sam naziv „Zukve” inkorporiran je element koji podseća na flašu mleka. Kombinacijom dva suštinski različita fonta dodata je dinamična nota, ali uz zadržavanje svedenosti i minimalizma. Boje iskorišćene za dizajn logotipa, svetloplava i bela, odabrane su pre svega zbog asocijacije na mleko i mlečne proizvode, što je delatnost firme. Osim asocijacije na mlečne proizvode, sama nijansa plave boje doprinosi psihološkom momentu mira, pouzdanosti i sigurnosti, gledano iz ugla potencijalnih korisnika.

Klijent zahvaljuje na pobedničkom rešenju, a takođe se i tim Dizajn studija pridružuje čestitkama kako Nataši, tako i ostalim učesnicima na ovom projektu.