Objava pobednika za projekat kreiranja dizajna enterijera stana od 36 m2

Objava pobednika za projekat kreiranja dizajna enterijera stana od 36 m2

02 July 2021,   By ,   0 Comments

Uspešno je realizovan projekat dizajna enterijera stana od 36 m2. Na ovom projektu imamo dva pobednička rešenja, u pitanju su radovi polaznica Suade Šandal i Marice Šibulov.

Prema rečima klijenta, Suada je napravila najbolji razmeštaj i iskorišćenost prostora, a organizacija spavaće sobe je navela da donese odluku, dok je Marica kreirala odličnu organizaciju dnevne sobe, ali ono što je posebno ponelo klijenta jesu boje enterijera i osećaj topline samog prostora.

Prilikom rada na ovom projektu bilo je potrebno prostor maksimalno iskoristiti, ali ne i pretrpavati ga, što je ponekad možda i najveći problem kada su mali prostori u pitanju. Suada je inspiraciju za uređenje stana pronašla u svetlim bojama, a na nekim mestima je dodala ogledala kako bi prostor vizuelno delovao veći. Dnevni boravak i radni prostor je odvojila sa nekoliko drvenih letvica, a kamin je smestila ispod TV-a. Pločasti nameštaj je prikazan u kombinaciji bele boje i imitacije drveta. S obzirom na to da je spavaća soba manjih dimenzija, Suada se odlučila za krevet na sprat sa običnim stepenicama zbog uštede prostora.

Kako je klijentu bilo potrebno mnogo mesta za odlaganje, iskoristila je prostor iznad radnog stola u dnevnoj i spavaćoj zoni tako što je dodala i viseće elemente. U kupatilu, zbog estetskog izgleda, bojler i mašina su „sakriveni” u ormar, koji je pregradom odvojen od tuš-kabine. Dodatni prostor za odlaganje smestila je iznad ugrađene ve-ce šolje i ispod umivaonika.

Prema rečima Suade, iako je prostor manjih dimenzija, uz dobru organizaciju i plan može se postići kvalitetna funkcionalnost, sa čim se i mi potpuno slažemo. Ako se prostor dobro iskoristi i lepo uredi, svakodnevni boravak će biti lakši i ugodniji za život.

Sve čestitke Suadi i Marici na odličnim rešenjima. Klijent, kao i DesignStudio, zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovom projektu i prikazali rešenja na zavidnom nivou.