Objava pobednika za projekat kreiranja logoa za Infinity Apartments

Objava pobednika za projekat kreiranja logoa za Infinity Apartments

02 July 2021,   By ,   0 Comments

Naši polaznici su uspešno došli do pobedničkog rešenja i kada je u pitanju projekat pod nazivom „Infinity Apartments”, u kom je trebalo da kreiraju logo za firmu koja se bavi izdavanjem apartmana. Pobedničko rešenje kreirala je Katarina Milović, polaznica ITAcademy sa smera Print Design.

Logo za Infinity Apartments predstavlja kombinaciju krova, koji simbolizuje apartman, i znaka beskonačnosti („infinity”), koji je malo izbačen iz svoje klasične oble forme i predstavljen geometrijski. Prema rečima Katarine, logo je pojednostavljen jer je želela da izbegne bukvalnu interpretaciju simbola kuće/zgrade, ali i da postigne minimalistički izgled, jer je upravo to i klijent naglasio da želi.

Sam enterijer apartmana je sačinjen od pretežno geometrijskih oblika, kao i zgrada u kojoj se apartman nalazi, te stoga logo svojim pravim linijama i uglovima na veoma suptilan način opisuje njegov izgled. Zlatna boja u kombinaciji sa tamnozelenom simbolizuje luksuz, a inspiraciju za ovakav kolorit naša polaznica je dobila upravo u samom enterijeru ovog apartmana.

Sve čestitke Katarini na pobedničkom rešenju, a takođe i ostalim polaznicima koji su dali svoj doprinos na ovom projektu.