Objava pobednika za projekat kreiranja logoa za PG Stojaković

Objava pobednika za projekat kreiranja logoa za PG Stojaković

29 July 2022,   By ,   0 Comments

Projekat PG Stojaković zahtevao je izradu logotipa za poljoprivredno gazdinstvo koje se bavi uzgojem pilića i uzgajanjem pčela. PG Stojaković prodaje sveže pileće meso i pčelinje proizvode (med, polen, propolis i dr.).

Za pobedničko rešenje izabran je rad polaznika Miljana Savića. Prema rečima polaznika, njegov pristup bio je fokusiran na osmišljavanje jedinstvenog logoa koji treba da sadrži više elemenata koji označavaju samu delatnost PG Stojaković. Pošto je u reč o logou koji će se postavljati na poljoprivredne proizvode, njegov cilj je bio da logo ima oblik deklaracije koji je prepoznatljiv i zanimljiv za kupca.

Logo sadrži prepoznatljive i slikovite simbole pčele, koja označava pčelinje proizvode, i pileta, koje simbolizuje nešto što je dobro i šalje poruku potencijalnim kupcima. Sadrži i jedan deo prstena, koji simbolizuje nešto što je zaokruženo – samu delatnost PG Stojaković. Pošto je reč o poljoprivrednim proizvodima, polaznik je za izradu koristio prirodne boje, prvenstveno zelenu, koja simbolizuje prirodu, dok je za slikovite simbole koristio i druge boje.

Sve čestitke Miljanu na još jednom pobedničkom rešenju, kao i svim polaznicima koji su dali svoj doprinos u učešću na ovom projektu.