Održana prva Design Challenge LIVE radionica u tri grada

Održana prva Design Challenge LIVE radionica u tri grada

17 August 2017,   By ,   0 Comments

Kraj spektakularne godine rada Design Studio tima obeležili smo velikim finalnim projektom – Design Challenge LIVE radionicom održanom u tri grada: Beogradu, Sarajevu i Bukureštu.

Članovima tima pružena je mogućnost sticanja jednog potpuno novog iskustva sa kojim će mnogo realnije moći da se upuste u buduće poslovne izazove i projekte na kojima će raditi sami ili u timovima. Design Challenge LIVE radionica zamišljena je kao trodnevna dizajn avantura timskog pronalaženja rešenja inspirativnog zadatka.

Design Challenge Beograd

Ovo je bila sjajna prilika da polaznici ITAcademy iz svih zemalja gde su predstavništva ove institucije steknu nova znanja i praktično iskustvo, i da sa svojim kolegama i mentorima učestvuju u kreiranju konkretnog projekta koji će biti značajna referenca u njihovoj biografiji.

Tri grada, tri tima, jedan zadatak

Radionica je održana u tri grada, Beogradu, Sarajevu i Bukureštu u različitim terminima, ali sa istim zadatkom. Učešće je bilo besplatno, naravno, a radilo se tri dana, 7 sati dnevno. Realizaciju zadataka nadgledao je koordinator Design Studio projekta, Predrag Maksić, ali je s obzirom na to da su timove činili već iskusni dizajneri, njegova uloga bila pre svega u usmeravanju, ostavljajući kreativni deo u potpunosti dogovoru samih članova timova.

Pred svim timovima stajao je isti zadatak: dizajn logoa za muzičku produkcijsku kuću KSL Music.

Design Challenge

Polaznici su se upoznali sa vizijom i misijom, ciljnom grupom i vrstom muzike koju producira ova muzička kuća i uspešno odgovorili zadatku. Svaki od timova dao je svoj predlog logoa, a sada se čeka na odluku komisije i samog klijenta koji će izabrati pobedničko rešenje.

Utisci učesnika radionice

Članovi Design Studio tima već su stekli odlične reference za nastavak svoje karijere radom na projektima u okviru tima, a sada su imali još jednu priliku da dođu do novog iskustva i pokažu koliko toga znaju i umeju da urade u Adobe programima.

Design Challenge Rumunija

Jedan od učesnika, deo tima iz Sarajeva, Leo Hodžić izjavio je: „Design Challenge mi se jako dopao, sretan sam da je organizovan u Sarajevu. Moje kolege i ja imali smo mnoštvo ideja za dizajn, ali smo uspjeli skupa doći do najboljeg rješenja i naš klijent je zadovoljan, tako da smo ostvarili svoj cilj. ITAcademy pruža odličnu praksu, a CV ispunjen različitim radnim iskustvima i certifikatima najbolja je potvrda našeg znanja i impresionira poslodavce”.

Nikolina Dobrilović, takođe deo tima iz Sarajeva, podelila je svoj utisak: „Sretna sam da sam kroz ovu radionicu upoznala još bolje svoje kolege, jako lijepo smo se družili, učili jedni od drugih i radna atmosfera je bila odlična, što je, po meni, najvažnije za dobar rezultat. Takođe sam oduševljena pristupom profesora koji, iako imaju ogromno iskustvo u radu, već sada nas, na početku naše karijere, tretiraju kao ravnopravne kolege dizajnere.”

Svi učesnici Design Challenge LIVE radionice dobili su sertifikat za učešće, a pobednički tim dobiće i posebno priznanje.

U planu je da ovakve radionice postanu tradicija u radu Design Studio tima u godinama koje dolaze.