Polaznici smera Frontend JavaScript izradili aplikaciju ITRooms – virtuelnu sobu za učenje i druženje

Polaznici smera Frontend JavaScript izradili aplikaciju ITRooms – virtuelnu sobu za učenje i druženje

19 June 2020,   By ,   0 Comments

Polaznici tradicionalne nastave smera Frontend JavaScript na ITAcademy u Bosni i Hercegovini za vreme pandemije koronavirusa izradili su aplikaciju ITRooms – virtuelnu sobu za učenje i druženje.

U projektu su učestvovali Haris Lapo, Emin Sahat, Minela Salkičević i Đorđe Avram, a zahvaljujući predavaču Amiru Ramiću i znanju koje su stekli u toku dosadašnjeg školovanja, rešili su zahtevne zadatke kako bi omogućili funkciju live chata i share coda, koji su polaznicima programiranja u radu najpotrebniji.

Kako je izgledala izrada aplikacije ITRooms?

Usled pandemije koronavirusa, polaznici ITAcademy nastavu su pohađali od kuće, putem Distance Learning platforme. Ova platforma kreirana je po standardima vodećih svetskih univerziteta i polaznicima pruža mogućnost da prate live stream predavanja, preuzimaju materijale za učenje, vode chat konsultacije sa predavačima.

Zahvaljujući ovoj platformi, polaznici nisu propustili redovna predavanja i konsultacije, a rezultat usvojenih znanja isti je kao da su pratili nastavu iz učionice. Što se pokazalo i na projektu koji su realizovali.

Kako bi nastavili da zajedno rade na projektima, da se druže i razmenjuju ideje, grupa polaznika osmislila je projekat ITRooms. Sama izrada i realizacija ove aplikacije zahtevale su trud i primenu znanja, što polaznicima, uz podršku predavača, nije teško palo. Uz to, polaznici ITAcademy su na ovaj način još jednom dokazali svoju kreativnost i imali priliku da stečeno znanje i usvojene veštine primene na realnom projektu.

Polaznici ITAcademy i rad na realnim projektima

Polaznici na ITAcademy, pored tehničkih znanja, usvajaju i ostale veštine neophodne za samostalan rad. Rad na praktičnim primerima, rešavanje problema i zadataka iz prakse, rad na različitim studijama slučaja, timski rad i specijalizovani kursevi – to je ono što odlikuje nastavu na ITAcademy. Na taj način polaznici tokom školovanja uče da stečeno znanje primene u praksi i da rešavaju konkretne probleme i zadatke.

Uz to, DesignStudio jedan je od brojnih servisa koji polaznici ITAcademy dobijaju potpuno besplatno i koji im omogućava da već u toku školovanja steknu iskustvo u radu na stvarnim projektima i na taj način se upoznaju sa zahtevima tržišta i prirodom poslovnog angažmana.