Studio Barra Fitness dobio novi logo

Studio Barra Fitness dobio novi logo

25 May 2017,   By ,   0 Comments

DesignStudio je završio rad na dizajnu znaka i logotipa za studio Barra Fitness – mali studio čiji je cilj da ljudima koji dolaze na treninge učini život lepšim i lakšim.

Izbor za dizajn logotipa pao je na idejno rešenje Stefana Andrašeka polaznika ITAkademije, odseka Web Design. Ovaj dizajn odlikuje stabilnost kruga i jasnoća medaljona sa asocijacijom na stare grčke sportske aktivnosti. Klijent isprva nije mogao da očekuje ovakvo rešenje, ali je ipak pokazao jak entuzijazam i smelost da ovom originalnom dizajnu da šansu.

Logo za studio Barra Fitness je inspirisan starim bedževima, vintage logoima za teretanu, kao i samim trening procesom. Stefan je u kružni medaljon integrisao interesantan font. Boje koje su korišćene evociraju na zdrav život, fitnes i teretanu. Sve ovo je zajedno uklopljeno u krug koji simboliše kružne treninge. Korišćeni font je jasan, savremen i urban sa detaljima na početnim slovima B i F. Zaštitne boje su određene nijanse crne i plave. Crna boja predstavlja prefinjenost, eleganciju i sigurnost. Plava boja simboliše profesionalizam i poverenje.

Dizajn studio zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovom projektu. Neprestano napredujemo odgovarajući na zahteve klijenata na najbolji mogući način, a sa druge strane dokazujući da su znanja stečena na ITAcademy zaista praktična i primenjiva.