Uspešan završetak još jedne radne godine: najveće interesovanje do sada, 950 novih dizajnerskih rešenja i širenje u Rumuniju

Uspešan završetak još jedne radne godine: najveće interesovanje do sada, 950 novih dizajnerskih rešenja i širenje u Rumuniju

10 August 2018,   By ,   0 Comments

Dizajn studio je nastao sa idejom da polaznicima ITAcademy pruži priliku da iskažu svoje veštine i razviju profesionalizam radeći na realnim dizajnerskim projektima.

Krajnji rezultat su neprocenjivo iskustvo i radovi kojima polaznici mogu ponosno da se predstave i započnu uspešnu karijeru u dizajnu. U radnoj sezoni 2017/2018. Dizajn studio omogućio je polaznicima svih smerova da kroz rad u realnoj praksi primene stečena znanja i daju svoj maksimum.

Najveće interesovanje do sada

Ove godine interesovanje za Dizajn studio dostiglo je rekord, što dokazuje broj prijavljenih za rad – preko 564 polaznika. U protekloj školskoj godini na ITAcademy 195 polaznika generacije 2017/2018, sa odseka Design & Multimedia i 3D Design & CAD, aktivno je učestvovalo u radu na projektima u okviru Dizajn studija. Polaznici su kreirali oko 950 dizajnerskih rešenja, od kojih je 126 prikazano klijentima – usvojena su 32 i nalaze se u aktivnoj upotrebi.

Najveće interesovanje

Ove godine je kreirano čak 5 web stranica, 16 korporativnih identiteta, a uspešno je realizovan i jedan projekat društveno korisnog karaktera pod nazivom „Kupi mi kafu”.

Učešće na internacionalnim projektima

Polaznici ITAcademy u okviru Dizajn studija imali su priliku da učestvuju u radu na dva internacionalna projekta. Reč je o radu na dizajnu znaka i logotipa za firmu „Spark HR” iz Rumunije i rešenju vizuelnog identiteta restorana „F Food and Wine” iz Švedske. Jedan od najkompleksnijih projekata jeste projekat za izdavačku kuću „Paideia”, koji je obuhvatio redizajn logoa, dizajn i podizanje web stranice, SEO optimizaciju i rešavanje strategije oglašavanja na internetu, koju su radili polaznici InternetAcademy. Sličnu saradnju imali su polaznici ITAcademy i InternetAcademy u okviru projekta „Tepih servis Tošić”.

Učešće na internacionalnim projektima

Dizajn enterijera namenjen polaznicima smera 3D Design & CAD

Pored ovoga, Dizajn studio je po prvi put ove godine radio na projektu dizajna enterijera jednog stana, što je posebno bilo korisno polaznicima smera 3D Design & CAD, a protekli period je obeležilo i učešće članova tima Dizajn studija na internacionalnom takmičenju pod nazivom „Posterheroes: Shaping the Future”.

Takođe, polaznici su učestvovali i na konkursu za dizajn logotipa „Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope (MAJE)”, koji je trajao mesec dana.

Dizajn enterijera namenjen polaznicima smera 3D Design & CAD

 

Uspešan rad na vizuelnom identitetu brojnih kompanija

Pored navedenih projekata, urađen je i veliki broj dizajnerskih rešenja iz domena korporativnog identiteta, u okviru kojih su polaznici rešavali vizuelni identitet, kao i dizajn logoa. Među njima su projekti: „NIKA Solutions”, „CityScout360”, „Zvučni zid”, „Mime World Conference”, „FODASTA Lazarevo” i mnogi drugi.

Uspešan rad na vizuelnom identitetu brojnih kompanija

Dizajn studio počeo sa radom i u Rumuniji

Dizajn studio je otvorio ogranak na LINK Academy u Rumuniji, gde su polaznici učestvovali na projektima zajedno sa polaznicima IT akademije iz Srbije. Od ove godine sajt Dizajn studija moguće je pratiti i na rumunskom jeziku.

Rumunija

Saradnja sa InternetAcademy i SEO sektorom LINK groupa

Jedan od značajnijih poteza koji se tiču organizacije rada Dizajn studija napravljen je ove godine. Dizajn studio je ostvario saradnju sa SEO sektorom kompanije LINK group. Svaki sajt koji kreiraju polaznici Dizajn studija ispunjava najnovije SEO standarde, što znači da će online prezentacije klijenata, pored dizajna sajta, biti optimizovane po svim principima koje primenjuju i poznate svetske kompanije.

Takođe, zahvaljujući uspešno ostvarenoj saradnji sa InternetAcademy, polaznicima te akademije omogućeno je da steknu radno iskustvo kroz rad na realnim projektima. Zadaci polaznika InternetAcademy bili su u vezi sa izradom strategije oglašavanja na internetu, kroz operativan, praktičan plan, sa detaljnim marketinškim aktivnostima koje treba sprovesti kako bi brend klijenata bio prepoznatljiv i uspešan.

Putem ovog linka možete pogledati sve radove koji su rađeni ove radne sezone.

Nadamo se još uspešnijoj sledećoj godini, a svim polaznicima koji su ove godine bili deo tima Dizajn studija želimo sve najbolje u daljem razvoju karijere i, kao i uvek, stajaćemo im na raspolaganju za savete ili nedoumice.