Uži izbor za logo međunarodne konferencije pantomimičara

Uži izbor za logo međunarodne konferencije pantomimičara

22 February 2018,   By ,   0 Comments

DesignStudio je ponovo bio raspoložen da uposli kreativnu energiju naših polaznika. Ovog puta u pitanju je bio interesantan projekat koji se razlikuje od dosadašnjih zadataka. Reč je o „Svetskoj organizaciji pantomimičara”. Ko su pantomimičari? Nije paradoks da nas u svetu punom buke, komercijalnog i neobičnog oglašavanja poziva tišina. Čovek, umetnik, duboko zabrinut za svoju umetnost, istražuje duhovni izvor kako bi sanjao i razmišljao, ponovo otkrivao sebe i aktivno delovao i razmišljao o umetnosti tišine. Tišina je prava suština pantomime i filozofija korišćenja energije govora samo kada je to neophodno.

Klijentu je bio potreban logo za „Svetsku konferenciju pantomimičara”, a s obzirom na to da je to jedina organizacija tog tipa u svetu, klijent je želeo da u vizuelnom smislu ima zaštitni znak. Priroda konferencije je da sakupi pantomimičare, koji su inače solisti, na jednom mestu i da ih ujedini, inspiriše na zajedništvo, saradnju, koprodukciju. Misija konferencije je da pantomimu učini savremenom po svim pitanjima. Ciljna grupa su pantomimičari, profesori, plesači, glumci, univerziteti, škole, pozorišta, festivali, agenti, produkcijske kuće…

Najvažnija stvar koju bi posetioci trebalo da dožive u toku konferencije je zajedništvo.

Kao i uvek, polaznici su ponudili fantastična rešenja te je komisija imala problem da napravi uži izbor rešenja koja će biti prikazana klijentu. Komisija koju su činili Kristina Malajmare, Nevena Milovančević, Anđelka Ilić, Ivan Dikić, Vladimir Drešević i Predrag Maksić odlučila je da radovi sledećih polaznika budu ponuđeni klijentu na izbor:

  1. Aleksandra Živanović
  2. Bojana Veljković
  3. Ivana Struhar
  4. Jelena Lukić
  5. Milena Matić
  6. Mirjana Stanković

Čestitamo onima čiji su radovi ušli u uži izbor.