Uži krug rešenja za Movement Factory

Uži krug rešenja za Movement Factory

24 February 2017,   By ,   0 Comments

Proteklih nedelja Dizajn studio je radio na projektu za organizaciju Movement Factory. Neprofitabilna organizacija Movement Factory osniva sportski centar sa istim imenom koji, kako kažu, treba da spoji nespojivo.

Organizacija Movement Factory ima dve potpuno različite ciljne grupe: prva i osnovna je “osetljive kategorije stanovništva” (socijalno ugrožena deca, osobe sa smetnjama u razvoju itd…) a druga grupa su profesionalni sportisti ili aktivni rekreativni vežbači (trening u teretani, krosfit, joga, školice sporta)…

Jedan od osnovnih ciljeva organizacije je zaštita, očuvanje i promocija zdravlja stanovništva u celini, pojedinih populacionih grupacija ili pojedinih lokalnih zajednica kroz realizaciju određenih aktivnosti u okvirima fizičke aktivnosti i sporta.

Pored toga, misija ove organizacije je uklanjanje novčanih i stereotipnih barijera – predstavnici ove oragnizaije žele da sport učine dostupnim socijalno ugroženima i obezbede kontinuirano stručno vođene besplatnih treninga za decu koja ne mogu da priušte sport.

Posle višenedeljnog rada članova tima Dizajn studija i polaznika ITAcademy žiri u sastavu Ivan Dikić, Vuk Ninić, Vladimir Drešević i Predrag Maksić, izabrao 5 rešenja koja će biti prezentovana klijentu i od kojih će moći da izabere jedan za svoju organizaciju. Zahvaljujemo se još jednom na velikom interesovanju, (i ovoga puta je pristiglo oko 50 fenomenalnih rešenja), ali na kraju, znate i sami: “može biti samo jedan”. Pored toga, zajednički stav žirija je da kvalitet rešenja Nemanje Ješića, Seke Spasojević, Sandre Ban, Katarine Kovačević, Stefana Andrašeka, Ilme Hušić i Erdina Hromadžića treba posebno istaći.

Autori izabranih rešenja su (azbučnim redom):
1. Branislav Slijepčević
2. Davor Biljanski
3. Mihajlo Miljković
4. Milica Filipović

U narednim danima očekuje se i konačna odluka klijenta.